مديرعامل شرکت "پارس گيتي ارتباط " به عنوان کنسرسيوم ايراني متشکل از يازده شرکت داراي پروانه ارايه خدمات اينترنت که قرار است پهناي باند اينترنت بين الملل را از طريق فيبرنوري تأمين کند، گفت: اين پروژه در برآورد اوليه حدود 7 ميليون دلار براي دولت درآمدزايي دارد.
وايمکس نيوز - جلال محفوظي با اشاره به جزييات تامين پهناي باند اينترنت بين الملل توسط بخش خصوصي از مسير بندرعباس افزود: طبق برنامه ريزي هاي اوليه بيش از 20 لينک stm64 ظرفيت براي اين پروژه در نظر گرفته شده که ممکن است با ورود تکنولوژي هاي جديد اين ظرفيت افزايش يابد.
وي با بيان اينکه پروژه براي مدت 20 سال به بخش خصوصي سپرده شده، بيان کرد: تا پيش از اين فيبرنوري از طريق شرکت ارتباطات زيرساخت وارد خاک جمهوري اسلامي مي شد و اين براي اولين بار است که اين پروژه ملي به يک شرکت خصوصي سپرده شده است.
پارس گيتي با اتصالات امارات قرارداد همکاري بست
مديرعامل شرکت پارس گيتي افزود: شرکت هاي ديگري نيز قراردادهايي در اين زمينه با شرکت ارتباطات زيرساخت منعقد کرده اند اما طرف خارجي آنها نهايي نشده است. اين درحالي است که شرکت پارس گيتي با شرکت اتصالات امارات قرارداد همکاري امضا کرده و به زودي مناقصه انتخاب مجري و خريد تجهيزات آن را در امارات برگزار مي کند.
وي در مورد زمان بندي اجراي اين پروژه نيز گفت: زمان بندي اين پروژه هنوز نهايي نشده اما قرار است به زودي و طي سفري به کشور امارات موارد باقي مانده از اين قرارداد از جمله فازهاي زمان بندي آن نهايي شود.
محفوظي درباره تفاوت هاي اجراي اين پروژه از سوي بخش خصوصي نسبت به اجراي آن توسط شرکت ارتباطات زيرساخت عنوان کرد: فيبرنوري که از سوي شرکت ارتباطات زيرساخت وارد ايران مي شد از نظر کاربري با آنچه که قرار است توسط بخش خصوصي وارد کشور شود تفاوت چنداني نداشته و تنها از لحاظ تکنولوژي جديدتر و ظرفيت آن نيز براي ارتباطات نقطه به نقطه و اينترنت بيشتر خواهد بود اما تنها اهميت اين پروژه برون سپاري آن به بخش خصوصي است.
وي برآورد اوليه مبلغ اين قرارداد را حدود 7 ميليون دلار عنوان کرد که قرار است از سوي شرکت پارس گيتي و اتصالات به شرکت ارتباطات زيرساخت پرداخت شود.
وي گفت: اين پروژه در دراز مدت مي تواند درآمدزايي قابل توجهي براي بخش خصوصي به همراه داشته باشد.
عضو سابق هيات مديره شرکت ارتباطات زيرساخت با بيان اينکه در اين قرارداد شرکت زيرساخت تعهدي براي خريد ظرفيت پهناي باند وارده به کشور ندارد، ادامه داد: شرايط خريد پهناي باند از شرکت پارس گيتي در يک فضاي رقابتي با شرکت هاي خارجي و در صورت ارايه قيمت مناسب شکل مي گيرد.
گفتني است، اواخر سال 89 شرکت ارتباطات زيرساخت تامين بخشي از پهناي باند اينترنت کشور را طي قراردادي به بخش خصوصي واگذار کرد که گفته مي شود ايجاد اين درگاه بينالمللي جديد علاوه بر امکان افزايش ظرفيت پهنايباند اينترنت بينالملل، امنيت تامين اينترنت کشورمان را انيز فزايش خواهد داد.
براساس قرارداد منعقده ميان شرکت ارتباطات زيرساخت و شرکت پارس گيتي ارتباط (PGE)، اين شرکت مجري سرمايه گذاري در زمينه پهناي باند بينالملل در منطقه شد و در اين راستا مقرر شد شرکت پارس گيتي خود به خريداري ظرفيت پهناي باند اقدام کرده و با قيمت روز آن را به شرکت ارتباطات زيرساخت بفروشد و در نهايت توزيع اين پهنايباند توسط شرکت ارتباطات زيرساخت انجام شود.
با امضاي قرارداد (Landing Party Agreement) براي ايجاد درگاه بينالمللي جديد در بندرعباس و اتصال به شاهراههاي بينالمللي بين شرکت ارتباطات زيرساخت و شرکت پارس گيتي ارتباط براي نخستين بار حرکتي سازنده با مشارکت کنسرسيومي تماما ايراني در راستاي تامين منافع استرتژيک ملي و حفظ استقلال کشور آغاز شد.
براساس اين گزارش و با توجه به اهميت ايجاد اين درگاه بينالملل در رسيدن به اهداف ايران 1404، تثبيت جايگاه ايران به عنوان هاب منطقهاي براي ارتباطات زيرساختي مخابراتي و انتقال ديتا يکي از برنامه هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بوده که با انعقاد اين قرارداد اجرايي خواهد شد چرا که با توجه به موقعيت خاص جغرافيايي ايران و با تحقق تبديل ايران به عنوان هاب منطقه اين امکان به وجود ميآيد که تمام کشورهاي منطقه تمامي خدمات عبور ترافيک انتقال بينالمللي مکالمه و ديتا را از طريق ايران تامين کنند.
کارشناسان معتقدند که امضاي اين قرارداد که اولين تجربه در نوع خودش است آغازگر فصل جديدي در همکاري بخش خصوصي انتقال دادههاي پرسرعت کشور و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات خواهد بود.
شرکت پارس گيتي ارتباط، يک کنسرسيوم ايراني متشکل از يازده شرکت داراي پروانه ارائه خدمات اينترنت پرسرعت (PAP) است.
منبع: خبرگزاري فارس